Okulumuzda Uygulanacak Projeler

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda ayın öğrencisi ve ayın sınıfı projeleri uygulanacaktır.

04.10.2023 84

AYIN ÖĞRENCİSİ VE AYIN SINIFI SEÇİMLERİ

AYIN ÖĞRENCİSİ SEÇİMİ

Öğrencilerimizin Dikkatine!

Okulumuz idaresi ve öğretmenlerinin teklifi üzerine 2023 EKİM ayından başlanarak I. Dönemde KASIM, ARALIK ve OCAK aylarında ayın örnek öğrencisi seçimi yapılacaktır. Seçimlerde öğrencilerin;

1.      OKUL KURALLARINA UYUMU,

2.      OKUL BAŞARISI,

3.      ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ,

4.      OKUL ETKİNLİKLERİNE KATILIMI,

5.      ÇEVRE BİLİNCİ

gibi    davranış    durumları    dikkate   alınacaktır.    Ayın   öğrencisi    seçilen    öğrenciler ödüllendirilecek ve fotoğrafları okulumuzda oluşturulan pano ile okulumuzun web sayfasında yayınlanacaktır.

AYIN ÖRNEK ÖĞRENCİSİ SEÇİMİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Ø  Öğrenciler okul başarıları ve gösterdikleri olumlu davranışlara göre değerlendirilerek, en yüksek puanı alan öğrenci ayın örnek öğrencisi olarak seçilecektir.

Ø  Seçim yapılacak aylarda her şubeden yalnız bir öğrenci Sınıf Rehber Öğretmeni tarafından ayın örnek öğrencisi olarak aday gösterilecektir.

Ø  Aday gösterilecek öğrencilerin okula devamları ile okul içi ve dışı disiplin durumları da dikkate alınır. Bir sınıftan o ay için aday olmayı gerektirecek özelliklere sahip bir öğrenci yoksa o sınıftan aday gösterilmeyebilir.

Ø  Önceki aylarda ayın örnek öğrencisi seçilmiş olan öğrenciler başka bir ayda yeniden aday gösterilmeyecektir.

Ø  Öğrencilerin   OKUL KURALLARINA UYUMU, OKUL BAŞARISI,  ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ, OKUL ETKİNLİKLERİNE KATILIMI ile ÇEVRE BİLİNCİ gibi davranış durumları dikkate alınacaktır.

Ø  Seçimler her ayın son haftasında yapılacak ve bir sonraki ayın ikinci haftası ayın öğrencisi seçilen öğrenci ödüllendirilecek ve fotoğrafları okulumuzda oluşturulan pano ile okulumuzun web sayfasında yayınlanacaktır.

Ø  Sınıf Rehber Öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrenciler, o sınıfa derse giren tüm öğretmenlerce değerlendirilecektir. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacaktır.

Ø  Derse giren öğretmenlerce yapılacak değerlendirmede her kriter için en az0(sıfır),enfazla5(beş)puan verilecektir.

AYIN SINIFI SEÇİM KRİTERLERİ

Aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda her aybir sınıfımız“AYIN SINIFI” olarakseçilecektir.

UYGULAMA

1.   Puanlamada belirlenen ölçütler esas alınacaktır.

2.   Puanlama okulumuz öğretmenleri ve görevli personel tarafından yapılarak verilen puanların ortalaması alınacaktır. En yüksek puanı alan sınıf ayın sınıfı olarak seçilecektir.

3.   Seçimler her ayın sonhaftasındayapılacaktır.

4.   “Ayın Sınıfı” seçilen sınıfımız yapılacak törenle ilan edilecek, sınıfımızın ismi ve sınıf öğrencilerimizin toplu fotoğrafları okul panomuzda ve okul web sitemizde yayınlanacaktır.

AYIN SINIFI SEÇİM KRİTERLERİ

Aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda her aybir sınıfımız“AYINSINIFI” olarakseçilecektir.

UYGULAMA

1.   Puanlamada belirlenen ölçütler esas alınacaktır.

2.   Puanlama okulumuz öğretmenleri ve görevli personel tarafından yapılarak verilen puanların ortalaması alınacaktır. En yüksek puanı alan sınıf ayın sınıfı olarak seçilecektir.

3.   Seçimler her ayın sonhaftasındayapılacaktır.

4.   “Ayın Sınıfı” seçilen sınıfımız yapılacak törenle ilan edilecek, sınıfımızın ismi ve sınıf öğrencilerimizin toplu fotoğrafları okul panomuzda ve okul web sitemizde yayınlanacaktır.